"Learn of me ... and ye shall find rest unto your souls." - Matthew 11: 29

Golden State Warriors Stadium

The Golden State Warriors recently announced that Snøhetta and AECOM have been selected as the architecture team to design the Warriors’ new sports and entertainment complex on the San Francisco waterfront.

Planned for a vibrant intersection between Downtown Calgary and the East Village, the new library aims to fulfill the city’s vision for a “technologically advanced public space for innovation, research and collaboration.”

The exterior’s fritted glass openings are strategically transparent in most public areas as an attempt to encourage pedestrians to enter.

The encapsulation of the existing Light Trail Train is currently underway, and the new Calgary Public Library is expected to be completed in 2018.

© NBA.com

© NBA.com

At its mid-section, the building lifts to form an arched, wood-clad entry that serves as a new public plaza and directly connects pedestrians through the site from the neighboring communities.

All images are under copyright © NBA.com

Follow me on Twitter