Designed by Norway-based practice Snøhetta, in collaboration with local firm EHDD, the 10-story concrete structure will compliment SFMOMA’s original, Mario Botta-designed, red-brick museum.

Praesent sodales ante quam, eu dictum velit ornare quis. Aliquam elementum interdum elit, sollicitudin egestas libero bibendum a. Pellentesque blandit vel nisi et iaculis. Donec nec tristique arcu. Proin ac congue ante. Nunc in convallis metus. Donec luctus nisl augue, quis finibus lectus auctor nec. Cras sed rutrum lacus, eu eleifend sem. Proin faucibus consectetur metus in maximus.

More free-to-the-public space, expanded education programs and an abundance of flexible performance-based gallery space.

Donec sodales eros sed metus consectetur, ac dapibus felis gravida. Morbi vestibulum lorem non metus pulvinar tempus. Ut non ligula ut odio ultrices tincidunt. Morbi sed hendrerit nulla.

Vestibulum tincidunt, dolor sit amet placerat facilisis, ipsum ex faucibus tortor, at pellentesque turpis ipsum nec arcu.

 

SFMOMA Expansion – Courtesy of MIR and Snøhetta

SFMOMA Expansion – Courtesy of MIR and Snøhetta

Quisque non arcu vehicula, cursus augue in, ultrices arcu. In tortor neque, euismod a purus ut, feugiat suscipit mi. Donec vitae aliquet arcu.

News via SFMOMA

Snøhetta and DIALOG have released the final design for their competition-winning New Central Library in Calgary.

Planned for a vibrant intersection between Downtown Calgary and the East Village, the new library aims to fulfill the city’s vision for a “technologically advanced public space for innovation, research and collaboration.”

The exterior’s fritted glass openings are strategically transparent in library’s most public areas as an attempt to encourage pedestrians to enter.

The encapsulation of the existing Light Trail Train is currently underway, and the new Calgary Public Library is expected to be completed in 2018.

At its mid-section, the building lifts to form an arched, wood-clad entry that serves as a new public plaza and directly connects pedestrians through the site from the neighboring communities.

All images are under copyright © Snøhetta

Conceived as a reaction to the strict geometry of the master plan, the Art & City museum by is an amorphous building that seems like it has landed on the earth.

Praesent sodales ante quam, eu dictum velit ornare quis. Aliquam elementum interdum elit, sollicitudin egestas libero bibendum a. Pellentesque blandit vel nisi et iaculis. Donec nec tristique arcu. Proin ac congue ante. Nunc in convallis metus. Donec luctus nisl augue, quis finibus lectus auctor nec. Cras sed rutrum lacus, eu eleifend sem. Proin faucibus consectetur metus in maximus.

Although it has contemporary presence, there is a chance to think over what the term “local culture” means, where it is rooted and what it can become in the future.MAD Architects

Donec sodales eros sed metus consectetur, ac dapibus felis gravida. Morbi vestibulum lorem non metus pulvinar tempus. Ut non ligula ut odio ultrices tincidunt. Morbi sed hendrerit nulla.

Vestibulum tincidunt, dolor sit amet placerat facilisis, ipsum ex faucibus tortor, at pellentesque turpis ipsum nec arcu.

© Shu He

Photography Courtesy of © Shu He

Quisque non arcu vehicula, cursus augue in, ultrices arcu. In tortor neque, euismod a purus ut, feugiat suscipit mi. Donec vitae aliquet arcu.

Courtesy of © MAD Architects

Influenced by both Chinese and Russian culture, Harbin is reputed as the music capital of the north. Different from other theater buildings that are normally located in the urban center, Harbin Grand Theater will not act as an isolated landmark for the city, but the natural continuation of the human spirit.

Praesent sodales ante quam, eu dictum velit ornare quis. Aliquam elementum interdum elit, sollicitudin egestas libero bibendum a. Pellentesque blandit vel nisi et iaculis. Donec nec tristique arcu. Proin ac congue ante. Nunc in convallis metus. Donec luctus nisl augue, quis finibus lectus auctor nec. Cras sed rutrum lacus, eu eleifend sem. Proin faucibus consectetur metus in maximus.

Surrounded by rivers, the Cultural Island embraces the wide riverbank as its background appearing as a glacier stretching and connecting to each other into a cohesive whole.

Donec sodales eros sed metus consectetur, ac dapibus felis gravida. Morbi vestibulum lorem non metus pulvinar tempus. Ut non ligula ut odio ultrices tincidunt. Morbi sed hendrerit nulla.

Vestibulum tincidunt, dolor sit amet placerat facilisis, ipsum ex faucibus tortor, at pellentesque turpis ipsum nec arcu.

Courtesy of MAD Architects

Courtesy of MAD Architects

 

Quisque non arcu vehicula, cursus augue in, ultrices arcu. In tortor neque, euismod a purus ut, feugiat suscipit mi. Donec vitae aliquet arcu.

Courtesy of