Snøhetta and DIALOG have released the final design for their competition-winning New Central Library in Calgary.

Planned for a vibrant intersection between Downtown Calgary and the East Village, the new library aims to fulfill the city’s vision for a “technologically advanced public space for innovation, research and collaboration.”

The exterior’s fritted glass openings are strategically transparent in library’s most public areas as an attempt to encourage pedestrians to enter.

The encapsulation of the existing Light Trail Train is currently underway, and the new Calgary Public Library is expected to be completed in 2018.

At its mid-section, the building lifts to form an arched, wood-clad entry that serves as a new public plaza and directly connects pedestrians through the site from the neighboring communities.

All images are under copyright © Snøhetta

But far from the ambition of more than one hundred year ago, when people tried to challenge themselves with modern technology and future dreams, the contemporary CBD buildings are the concrete machines, copy of the copy in mass production.

Praesent sodales ante quam, eu dictum velit ornare quis. Aliquam elementum interdum elit, sollicitudin egestas libero bibendum a. Pellentesque blandit vel nisi et iaculis. Donec nec tristique arcu. Proin ac congue ante. Nunc in convallis metus. Donec luctus nisl augue, quis finibus lectus auctor nec. Cras sed rutrum lacus, eu eleifend sem. Proin faucibus consectetur metus in maximus.

The whole building is turned into a melting box, a starting point for the urban grid to change from the solid efficiency into the liquid idea.

Donec sodales eros sed metus consectetur, ac dapibus felis gravida. Morbi vestibulum lorem non metus pulvinar tempus. Ut non ligula ut odio ultrices tincidunt. Morbi sed hendrerit nulla.

Vestibulum tincidunt, dolor sit amet placerat facilisis, ipsum ex faucibus tortor, at pellentesque turpis ipsum nec arcu.

conrad-hotel_2

Quisque non arcu vehicula, cursus augue in, ultrices arcu. In tortor neque, euismod a purus ut, feugiat suscipit mi. Donec vitae aliquet arcu.

News via Archdaily

The Golden State Warriors recently announced that Snøhetta and AECOM have been selected as the architecture team to design the Warriors’ new sports and entertainment complex on the San Francisco waterfront.

Planned for a vibrant intersection between Downtown Calgary and the East Village, the new library aims to fulfill the city’s vision for a “technologically advanced public space for innovation, research and collaboration.”

The exterior’s fritted glass openings are strategically transparent in most public areas as an attempt to encourage pedestrians to enter.

The encapsulation of the existing Light Trail Train is currently underway, and the new Calgary Public Library is expected to be completed in 2018.

© NBA.com

© NBA.com

At its mid-section, the building lifts to form an arched, wood-clad entry that serves as a new public plaza and directly connects pedestrians through the site from the neighboring communities.

All images are under copyright © NBA.com